Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 14:53 |

Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 51 porodilju iz Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) -  Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, tokom dana je Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar obavila finansijske uplate ovih pomoći na bankovne račune za 51 porodilju iz Centra.

Ovom prilikom je ukupno uplaćeno 15.100 KM, od čega je po 500 KM uplaćeno na račune četiri porodilje za rođenje blizanaca, dok je 19 porodilja dobilo po 300 KM za rođenje drugog djeteta, po 200 KM je uplaćeno na račune 19 porodilja za rođenje prvog djeteta, dok je devet porodilja iz Centra dobilo treće dijete na osnovu čega im je uplaćeno po 400 KM.

Ovaj projekat Općina Centar realizuje od 2013. godine s ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi.

U ovogodišnjem općinskom budžetu za jednokratne novčane pomoći porodiljama obezbijeđeno je 150.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu