Sport     | 06.12.2019. 16:51 |

Mahmutović: Niko ni ne pomišlja na poraz protiv Mladosti DK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 6. decembra (FENA) – Nogometaši Čelika na početku sedmice ostali su bez trenera Slaviše Božičića, a gubitak bodova u sutrašnjem meču 19. kola BHT Premijer lige na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja značio bi da će prezimiti na pretposljednjem mjestu, odnosno u zoni ispadanja.

Čelik u posljednji susret jesenjeg dijela sezone ulazi sa 16, odnosno dva boda više od Mladosti iz susjedog Kaknja.

-Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, a o porazu i ne razmiljšamo, jer to bi značilo da bismo pali na 11. mjesto. Vjerujem da možemo pobijediti, jer Mladost, bez obzira na remi u zadnjem kolu na gostovanju kod Zrinjskog (1:1), nije kvalitetniji tim od nas. Mi se moramo iskupiti i za poraz u zadnjem kolu na našem terenu od banjalučkog Borca (1:2) - kaže napadač Aidin Mahmutović, koji je asistirao Anelu Dediću za jedini gol u nedjeljnom duelu protiv Borca.

Mahmutović, kao i Dedić te još nekoliko igrača koji su tokom sedmice sanirali i povrede, sutra će biti u konkurenciji za tim.

-Imao sam problema sa zadnjom ložom, ali danas sam odradio kompletan trening sa ekipom i vjerujem da ću moći nastupiti. Naravno, na treneru je odluka ko će igrati, ali danas smo svi trenirali. Bio je i Nermin Jamak, koji je također bio povrijeđen, ali koji nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona - kaže Mahmutović, koji je uvjeren da će se neporaženi vratiti s ovog gostovanja.

Tim Čelika, umjesto Božičića, sutra će sa klupe voditi dosadašnji prvi pomoćnik Igor Jović.   

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čelik uskoro dostavlja projekt Trening kampa 'Plandilo' Gradskoj upravi i Vijeću Grada Zenica

Zenički Čelik će povodom 77. rođendana 19. juna ugostiti mostarski Velež

Zakazano pripremno sudsko ročište po tužbi NK Čelik protiv Grada Zenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo