Bosna i Hercegovina     | 07.12.2019. 10:58 |

Islamska zajednica osuđuje uvrede potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je sinoć gostujući u programu FACE TV  izrekao Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika.

- On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao "ograncima fašističkih organizacija". Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako "pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica". Da bi kasnije dodao "...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere".

Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke - navodi u saopćenju  Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva.

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo