Svijet     | 07.12.2019. 11:49 |

Lavrov utorak u Washingtonu na sastanku s Pompeom

FENA Internet

WASHINGTON, 7. decembra (FENA) - Ruski ministar vanjskih ih poslova Sergej Lavrov posjetit će Washington naredne sedmice  kako bi se sastao s državnim sekretarom Mikoem Pompeom, saopćili su američki zvaničnici.

Pompeo će u utorak ugostiti Lavrova, a očekuje se da će nakon razgovora uslijediti zajednička konferencija za novinare, saopćila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Nije poznato da li je Lavrov tokom putovanja planirao druge sastanke, o kojima se u četvrtak prvi put nagađalo u ruskim medijima. Zvaničnici su željeli da ostanu anonimni jer nisu ovlašteni da javno govore o planiranom sastanku.

  Izvori navode da će Pompeo i Lavrov razgovarati o kontroli naoružanja, situaciji u Ukrajini i Siriji, i drugim pitanjima koja se odnose na napete odnose Sjedinjenih Država i Rusije.

Posjeta će, međutim, vjerovatno biti pomračena postupkom za opoziv predsjednika Donalda Trumpa u vezi s Ukrajinom, kao i objavljivanjem izvještaja generalnog inspektora ministarstva pravde o istrazi o ruskom miješanju u predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi Associated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Republikanci pozivaju na glasanje o pomoći Ukrajini nakon upozorenja o 'ruskoj propagandi'

Lavrov: Rusija cijeni odnose sa Srbijom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!