Sport     | 07.12.2019. 15:01 |

Čelik dva puta vodio pa izgubio u gostima kod Mladosti DK

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 7. decembra (FENA) – U derbiju začelja 19. kola BHT Premijer lige domaća Mladost iz Doboja kod Kaknja savladala je Čelik rezultatom 4:2 (1:1).

Mladost je ovim trijumfom na tablici preskočila zenički tim, koji će s 16 bodova prezimiti na 11., dok je Mladost s 17 bodova sada 10-a te više nije u zoni ispadanja, u kojoj su sada Čelik i Zvijezda 09.

Zeničani su bili bolje otvorili utakmicu, dva puta su i vodili, ali su na kraju poraženi. Čelik je poveo u 13. minuti golom Aidina Mahmutovića, kojeg je uposlio Anel Dedić, a on sa oko 13 metara matirao golmana Emila Velića.

Mahmutović se tako iskupio za propuštenu šansu koju je imao u 3. minuti, kada je na ivici 16-erca bio uzeo loptu Kenanu Hrelji te krenuo sam prema golmanu Veliću, koji nje odbranio njegov šut.

Domaćini su prvi put zaprijetili u 6. minuti, kada je sa oko osam metara od gola šutirao Matthias Fanimo, ali je neko iz Čelikove odbrane blokirao šut.  

Velić je izbio u korner dobar pokušaj Ermina Huseinbašića u 20. minuti, a nakon tog kornera je stoper Čelika Almir Ćubara dva puta neuspješno pokušavao povisiti vodstvo. Prvi je put njegov šut glavom sa oko pet metara odbranio Velić, a drugi se put ispriječila stativa.

Firmino je u 22. minuti pokušao izvan 16-erca, ali je njegov šut golman Čelika Bojan Pavlović skrenuo u korner. Dobar pokušaj Bahrudina Atajića u 38. minuti zamalo je završio pored gola, ali je Anes Vazda u 43. minuti uspio poravnati na 1:1. Vazda je u gužvi sa oko sedam metara bio najprisebniji te zatresao mrežu Pavlovića.

Samo minutu kasnije Huseinbašić je krenuo sam prema golu domaćina, ali je golman Velić istrčao van 16- erca te izbio loptu u aut. Firmino je u 45. minuti ponovo pokušao, ali je Pavlović odbranio njegov šut.

Mahmutović je u 56. minuti postigao i drugi gol te ponovo doveo Čelik u vodstvo, ovog puta 1:2. Domaćini su na 2:2 poravnali već u 61. minuti, a strijelac je nakon penala bio Atajić.

Prethodno je Dedić neoprezno igrao u svom 16-ercu u duelu s Yamacom Burakom, koji je u 9. minuti ušao u igru umjesto povrijeđenog Hrelje, a sudija Irfan Peljto iz Sarajeva dosudio penal.

Dobar pokušaj rezerviste Čelika Selima Žune sa oko 18 metara zamalo je završio pored lijeve stative domaćeg gola. Mladost je u 74. minuti, golom Nedima Hadžića, prvi put povela na utakmici rezultatom 3:2, a za konačnih 4:2 za domaćina pogodio je u drugoj minuti sudijskog dodatka rezervista Nemanja Dragutinović.

Susret je s tribina stadiona u Doboju kod Kaknja posmatrao i vjerovatno novi-stari trener Čelika, Turčin Cihat Arslan, koji bi se nakon samo pola godine trebao vratiti u Čelik.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šolbić pobijedio za ostanak na klupi Mladosti DK, Jović se nada ostanku u Čeliku

Mahmutović: Niko ni ne pomišlja na poraz protiv Mladosti DK

Mahmutović: Sarajevo je večeras favorit, ali favoriti uvijek i ne pobjeđuju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!