Ekonomija     | 07.12.2019. 15:24 |

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

FENA Ivan Crnjac

BLIDINJE, 7. prosinca (FENA) - Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padavina. 

 Po riječima Ivice Reze koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo 'podbacilo'.

 - Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca. Bez obzira na to, puno ljudi očekujemo na ovogodišnjem Zima festu koji će trajati tri večeri, 30. i 31. prosinca te 1. siječnja - kazao je Rezo za Fenu.

 Kraj ove godine i početak iduće na Zima festu će obilježiti i nekoliko zanimljivih domaćih i regionalnih izvođača.

 - U sklopu Zima festa bit će postavljen šator blizu skijališta, za Novu godinu će nas zabavljati grupa 'Sinergija', večer prije će nastupati Saša Matić, a prvi dan Nove godine 'Slavonia band' i Indira Radić - rekao je Rezo.

 Dodao je da su smještajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

 - Što se tiče smještajnih kapaciteta mi smo popunjeni, ima još nešto privatnih smještaja poput vikendica koje iznajmljuju privatni vlasnici - kazao je Rezo i napomenuo kako su u Ski centru već spremni za skijašku sezonu kada su u pitanju tehnički kapaciteti. 

- Snijeg će pasti krajem prosinca, ako je vjerovati prognozama, ali smo mi već sada spremni u tehničkom smislu početi sa skijaškom sezonom - zaključio je Rezo.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Kutle: Turistička sezona na Blidinju bolja od očekivane

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Ljetni kamp 'Zelenkapica' na Blidinju okupio djecu iz cijelog svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo