Stranačke aktivnosti     | 09.12.2019. 12:01 |

Saopćenje Gradskog odbora DF Mostar

FENA Saopćenje

Povodom jutrošnjih dešavanja  na deponiji Uborak, osuđujuemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad  građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara.

Da su  gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci koji je postignut sa prosvjednicima,  kada su se obavezali da će formirati stručnu radnu grupu te pokušati naći rješenje za deponiju Uborak,  izbjegli bi  ponovnu blokadu iste kao i nemile scene upotrebe sile pripadnika MUP-a HNK-a nad prosvjednicima.

Podsjećamo da je okolišna dozvola za deponiju Uborak istekla 4.decembra 2019.godine i da je samim tim ova deponija i njen rad trenutno nelegalan te je upitna  i legalnost  jutrašnje akcije pripadnika MUP-a HNK-a.

Gradski odbor Demokratske fronte Mostar daje  punu podršku prosvjednicima  te insistiramo da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu  adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DF-a Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo