Stranačke aktivnosti     | 09.12.2019. 12:52 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Nastup Zorana Tegeltije sinoć na RTRS bio je veoma neubjedljiv i pokazao je da će glavno programsko opredjeljenje budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH biti napadi na opoziciju.

Umjesto što je sinoć kukao i žalio se što ga opozicija nije dočekala aplauzima, pozivamo Tegeltiju da zahtjeva od Predsjedništva BiH da objavi Program reformi i da jasno kaže narodu Republike Srpske istinu: da će njegov Savjet ministara sarađivati sa NATO u okviru Akcionog plana za clanstvo (MAP), vodeći RS i BiH prema punopravnom članstvu.

PDP podsjeća javnost da je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer tokom boravka u Sarajevu prošle sedmice veoma precizno rekao da je Srbija jedina zemlja na prostoru Zapadnog Balkana koja nije donijela odluku da ide ka članstvu u NATO, te da su sve druge zemlje takve strateške odluke usvojile i ponašaju se u skladu sa njima.

Tegeltija nije demantovao Palmera, tako potvrdivši da je Program reformi zapravo nastavak puta ka članstvu.

PDP smatra da oko ovog važnog pitanja narod Republike Srpske mora znati punu istinu prije izbora novog Savjeta ministara i slanja Programa reformi u NATO štab u Brisel, da je potrebno objaviti ovaj dokument i, u skladu sa najavom srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, o njemu obaviti raspravu u NSRS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu