Stranačke aktivnosti     | 09.12.2019. 12:59 |

Saopćenje za javnost SNSD-a

FENA Saopćenje

Organizacija Mladih socijaldemokrata (MSD) izrazila je danas zabrinutost što se Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a, i poslije izlaska iz medijske „ilegale“, ponovo nije izvinio Banjalučanima zbog sramnog skravljenja spomenika žrtvama banjalučkog zemljotresa.


Drago nam je što je Begić, poslije dugog ćutanja, odlučio da se oglasi u javnosti, ali smo, ujedno, zaprepašteni što se nije udostojio izviniti Banjalučanima, zbog skandaloznog skrnavljenja spomenika na Trgu Krajine.


Kao stanovnici ovog grada, očekivali smo da se, bar iz elementarne pristojnosti, izvini zbog ovog skandala. Izvinjenje je, ako je suditi po medijskim izvještajima, ponovo izostalo, a umjesto toga dobili smo novu, populističku priču, smišljenu sa ciljem da se izvuče od ključnog pitanja – hoće li se izviniti zbog skandala.


Gospodina Begića, ali i njegove pretpostavljene – Draška Stanivukovića i Branislava Borenovića – još jednom podsjećamo da Banja Luka očekuje jasnu osudu i izvinjenje. Ukoliko, pak, to izostane i u narednim danima, smatraćemo da skrnavljenje spomenika predstavlja zvaničnu politiku rukovodstva PDP-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

MSD

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta