Ekonomija     | 09.12.2019. 14:15 |

Vogošćanska firma 'Praktik' ispoštovala sve ugovorne obaveze

FENA Saopćenje

                
SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Predstavnici općine Vogošća, predvođeni općinskim načelnikom Edinom Smajićem, obavili su danas finalni monitornig u firmi „Praktik“ iz Vogošće kako bi utvrdili da li su ispunjene sve odredbe iz ugovora o dodjeli poticaja ovoj firmi.

Prije dvije godine, u okviru projekta realiziranog s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo Praktik je, kao proizvodna i izvozno orjentisana firma, a nakon provedene procedure javnog poziva, ostvario pravo na poticaj u iznosu od oko 325.000 KM.

Obaveza ove firme bila je da u roku od dvije godine izgradi novih 5.000 kvadratnih metara novih proizvodnih kapaciteta i zaposli 31-og novog radnika.

Predstavnici Općine Vogošća su sa zadovoljstvom mogli konstatirati kako su sve odredbe iz ugovora ispoštovane, te su obišli novoizgrađene kapacitete i utvrdili kako je zaposleno više od šezdeset novih radnika.

Naime, u trenutku apliciranja firma Praktik je imala 63 uposlena radnika, a danas ima 129.

Nakon obilaska proizvodnih kapaciteta, općinski načelnik je izjavio kako nije pretjerivanje kada se o Praktiku govori kao o čudu.

Vlasnik i direktor firme Praktik Muhamed Žero zahvalio je Općini Vogošća za podršku i prezentirao planove za dalje proširenje kapaciteta i izgradnju novih proizvodnih pogona, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika Vogošće.        

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Suizvjestitelji PSVE u monitoring posjeti Bosni i Hercegovini

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo