Ekonomija     | 10.12.2019. 09:12 |

Općina Orašje dodijelila 25.000 KM za potporu poljoprivredi

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 10. prosinca (FENA) - Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić potpisao je ugovore s 30 korisnika o raspodjeli potpora za razvoj poljoprivrede na području te općine.

Investicijske potpore u iznosu od 25.646 maraka bit će raspodijeljene u osam kategorija.

I ove godine najviše je bilo zainteresiranih za nabavu višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika, njih 13, a općinska potpora kreće se u iznosu od 288 maraka do 1.300 maraka ovisno od veličine plastenika, objavila je Općina Orašje.

Petero prijavljenih zadovoljilo je kriterije nabave opreme za modernizaciju postojećih farmskih objekata gdje iznos investicijske potpore dostiže do 1.700 maraka.

Četiri osobe dobit će novce za nabavu mini mješane stočne hrane, tri osobe za nabavu opreme za pčelarstvo, a dvoje prijavljenih za nabavu strojeva i uređaja za zaštitu bilja i održavanje voćnjaka.

Po jedan korisnik je prošao u kategoriji izgradnje sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji "kap po kap", izgradnji sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji "na otvorenom" te u nabavi mreže za zasjenjivanje plastenika.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Nove demonstracije farmera u Briselu

Poljski farmeri blokirali puteve širom zemlje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'