Najave     | 10.12.2019. 10:29 |

Konferencija o izazovima sistema javnih nabavki u BiH sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Transparency International u BiH i Centar za razvoj medija i analize organizuju konferenciju "Izazovi sistema javnih nabavki u Bosni i Hercegovini" koja će poslužiti kao prilika za diskusiju o aktivnostima i planovima za poboljšanje pravnog okvira o javnim nabavkama u BiH, s fokusom na ključne aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije u ovom području.

Učesnici će imati priliku da saznaju više o aktuelnom stanju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH, te da čuju o iskustvima u praksi drugih zemalja, kada je riječ o njihovim sistemima javnih nabavki i pravnoj zaštiti.

Događaj će okupiti predstavnike tijela zaduženih za sistem javnih nabavki - Agencije za javne nabavke i Ureda za razmatranje žalbi, zatim predstavnike pravosudne zajednice, revizorskih institucija, ugovornih organa i ponuđača, te organizacija civilnog društva i predstavnika međunarodnih organizacija i institucija.

Konferencija se održava u okviru USAID-ove podrške građanima u borbi protiv korupcije, najavljeno je iz Transparency Internationala u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu