Najave     | 10.12.2019. 10:47 |

Gender Centar i UN Woman organizuju skup o borbi protiv nasilja u porodici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Gender Centar Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa UN Women kancelarijom u BiH te uz podršku Švedske, organizirat će 11. i 12. decembra u Sarajevu dvodnevnu konferenciju "Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici".

Konferencija se realizira u okviru projekta "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u porodici" 2019. 

Cilj je jačanje saradnje institucija, ustanova i nevladinih organizacija u preventivnom djelovanju i postupanju u slučajevima nasilja u porodici, kao i implementacija odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Poseban akcent bit će stavljen na članove 37. i 39. tog zakona, koji se odnose na uspostavu koordinacionih tijela, izradu programa mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u porodici, te primjenu protokola o saradnji u ovoj oblasti.

Učešće na konferenciji je najavilo više od 100 predstavnika nadležnih inistitucija i nevladinih organizacija iz svih deset kantona, koji će imati priliku razmijeniti iskustva i postaviti nove ciljeve u toj oblasti, navodi se u saopćenju Gender Centra FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'