Stranačke aktivnosti     | 10.12.2019. 13:11 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Svim medijima


Stanić: Poljoprivredno zemljište na korištenje dati sitnim proizvođačima


Najbolji način da se stanovništvo u Republici Srpskoj zadrži na selu je da se državno poljoprivredno zemljište, umjesto tajkunima bliskim vlasti, na korištenje dodijeli sitnim proizvođačima, izjavio je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske .

On je tokom skupštinskog zasjedanja istakao da su sitni poljoprivredni proizvođači, kao najčestitiji dio ovog društva, potpuno zapostavljeni od strane vlasti.

„Imamo porodice u kojima se deset članova bavi poljoprivredom, a da ne mogu iznajmiti državno zemljište na korištenje. NJima je ostavljeno samo da posmatraju kako razni prevaranti, koji nemaju ni jedno grlo stoke, mešetare tom zemljom“, kazao je Stanić.

Da stvari budu još gore, dodaje Stanić, imamo slučajeve gdje je pojedincima bliskim vlasti omogućeno da bez plaćanja ikakve naknade koriste najplodnije državno poljoprivredno zemljište.

„Ko uzima pare od koncesione naknade za hiljade hektara državnog zemljišta u Gradišci koje se obrađuje, a da Republika Srpska od toga ne dobija ni jednu marku“, upitao je Stanić.


Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo