Stranačke aktivnosti     | 10.12.2019. 14:50 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Svim medijima

Aktiv Mladih SDS Bijeljina: Građani Srpske moraju znati šta „Program reformi BiH“ podrazumijeva

Građani Republike Srpske moraju znati šta se nalazi u dokumenta „Program reformi BiH,“ jer niko nema pravo da mimo volje naroda donosi ovako krupne odluke, poručili su iz Aktiva Mladih SDS Bijeljina, koji su danas u ovom gradu počeli prikupljati potpise građana koji traže javno objavljivanje ovog dokumenta.

SDS je pokrenuo građansku inicijativu „Imam pravo da znam!“ u kome se pored javnog objavljivanja „Program reformi BiH“, koje je Predsjedništvo BiH usvojilo, traži i sazivanje Posebne sjednice Narodne skupštine, koja prije slanja dokumenta u sjedište NATO u Brisel treba da da svoj stav o dokumentu.

Aleksandar Tomić, predsjednik Aktiva Mladih SDS Bijeljina, je rekao da niko nema pravo od ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku, članova porodica poginulih boraca, kao i svih ostalih građana, skrivati dokument koji odlučuje o njihovoj sudbini.

„Građani moraju znati kakve posljedice može ostaviti potpisivanje ovog dokumenta i ulazak Republike Srpske u NATO. Da li će između Republike Srpske i Srbije ubuduće biti vojna granica i da li ćemo u nju i dalje moći putovati sa ličnom kartom kao do sada“, upitao je Tomić.

Član Izvršnog odbora SDS Predrag Jović je rekao da je nedopustiva da trenutno niko narodu ne može, ili neće, da odgovori šta je potpisano u ovom famoznom dokumentu.

„Zašto neće da pokažu dokument i da javno kažu u kom pravcu će ići Republika Srpska? Činjenica je da se ovaj dokument šalje u sjedište NATO-a, a ne u Moskvu i Beograd“, kazao je Jović.

On je poručio da se o ovako važnom pitanju mora raspravljati u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da je ovo idealna prilika za vlast da sprovede referendum koji obećavaju već dugo vremena.

„Zadnjih godina aktuelna vlast, sa SNSD-om na čelu, je pred održavanje izbora stalno obećavala referendume. Sada imaju priliku da ispune to svoje obećanje“, kazao je Jović.

Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'