Kultura     | 11.12.2019. 10:41 |

Prvi sastanak u okviru 'Susreta struke i nauke u oblasti socijalne zaštite'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Prvi susret o temi "Perspektive saradnje" upriličen je u okviru projekta "Susreti struke i nauke" koji je pokrenut zbog potrebe za značajnijim uvezivanjem stručnih i naučnih radnika u oblasti socijalne zaštite.

Projekat je pokrenulo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, a sastanak je otvorio ministar Malik Garibija koji je ocijenio da je zabrinjavajuće kada se zbog loše organizacije ne koriste resursi za napredak Bosne i Hercegovine.

- Univerzitet u Sarajevu okuplja ponajbolje naučne radnike u BiH te je imperativ da se njihovi kapaciteti iskoriste, te da uvezivanjem sa strukom omogućimo da i sami imaju jasnije smjernice u svom radu - naglasio je Garibija.

Sastanku su pored profesora s Fakulteta političkih nauka prisustvovali i predstavnici sa Pravnog fakulteta, Pedagoškog fakulteta, Filozofskog fakulteta, kao i svih ustanova iz resora socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

Susreti struke i nauke će biti nastavljeni na multidisciplinarnom i tematskom osnovu, a u okviru perspektiva saradnje dogovorene su i druge aktivnosti poput doedukacije stručnjaka na Univerzitetu, objavljivanja baza naučnih radova, uspostavljanje liste istraživačkih tema te saradnje na aplikativnim istraživačkim projektima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana