Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 13:34 |

CPCD: Sutra prezentacija projekta "Misli o prirodi!"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) -  Centar za promociju civilnog društva sutra će u Sarajevu predstaviti projekt "Misli o prirodi!".

"Misli o prirodi!" je CPCD-ov trogodišnji projekt kojeg finansira Vlada Švedske u iznosu od tri miliona KM. Kao organizacija čiji je opšti cilj promocija civilnog društva, u okviru ovog projekta se nastoji povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša, kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou. Projekt je zasnovan na pet komponenti: zagovaranje, eko hubovi, eko škole, mladi i eko novinari.

Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je BiH ratificirala.

Tim projekta "Misli o prirodi!" na predstavljanju će detaljno govoriti o svim predviđenim aktivnostima u okviru projekta. Fokus će biti stavljen na grantove koji će biti dostupni organizacijama, mrežama organizacija i medijima za ostvarenje ekoloških ciljeva.

 U drugom dijelu predstavljanja, prisutni predstavnici organizacija civilnog društva imat će priliku iznijeti najznačajnije probleme i izazove u radu sa drugim organizacijama, školama, ministarstvima, zagađivačima i lokalnim donosiocima odluka kada je u pitanju zaštita okoliša.

- Svijest o značaju životne sredine u individualnim životima svih građana i građanki je ključni faktor neophodan za ostvarenje dugoročnih ciljeva zaštite okoliša. Stoga organizujemo promociju projekta kako bi se što veći broj individua, organizacija, škola, insititucija i medija priključio aktivnostima zaštite okoliša i pozidanja svijesti o značaju životne sredine", saopćeno je iz CPCD.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

CPCD - Prezentacija projekta 'Misli o prirodi!'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo