Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 17:35 |

Usvojen Nacrt proračuna Grada Livna za 2020. godinu u iznosu od 12,9 milijuna KM

FENA Saopćenje

LIVNO, 11. prosinca (FENA) - Livanjsko Gradsko vijeće na sjednici održanoj u srijedu usvojilo je Nacrt proračuna Grada Livna za 2020. godinu u iznosu od 12.974.000 maraka i Nacrt odluke o izvršavanju proračuna ovog grada za 2020. godinu.

Donesena je i Odluka da se javna rasprava po Nacrtu proračuna, za koju je zadužena Služba za financije i riznicu Grada Livna, provede u četvrtak i petak, 12. i 13. prosinca, u vremenu od 10 do 13 sati u velikoj gradskoj Vijećnici.

Prije razmatranja točke dnevnog reda koja se odnosila na Nacrt proračuna za 2020. godinu, vijećnici su usvojili Izmjene i dopune proračuna Livna za 2019. godinu u iznosu od 11.641.000 maraka.

Kao razloge donošenja Izmjena i dopuna proračuna za tekuću godinu iz Gradske uprave kazano je kako je na temelju do sada ostvarenih prihoda i primitaka kao i procjena do kraja 2019. godine potrebno izvršiti izmjene na pojedinim proračunskim pozicijama proračuna Grada Livna na prihodovnoj i rashodovnoj strani da bi se uravnotežili prihodi i primitci, odnosno rashodi i izdatci.

Vijećnici su također usvojili Odluku o usvajanju Plana aktivnosti za implementaciju Platforme za mir za razdoblje 2019.-2022. godine.

Predsjednik Gradskog vijeća Livno Sead Hadžijahić suglasan je i opredijeljen da Platforma i odredbe proistekle iz nje posluže kao temelj za izgradnju stabilnog i trajnog mira, jačanje povjerenja i osnaživanje procesa pomirenja među narodima u BiH, te kao okvir za poduzimanje konkretnih aktivnosti za koje se potpisnik ovog dokumenta opredjeljuje.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka kojom Grad jednom godišnje organizira Poslovni forum, a kako su kazali iz Gradske uprave, pravo sudjelovanje na ovom forumu imaju sve registrirane pravne i fizičke osobe koje se bave gospodarskom djelatnošću na području Livna, kao i potencijalni investitori koji su iskazali interes za ulaganja na području ovog grada.

Također su istaknuli kako je cilj organiziranja poslovnog foruma unaprjeđenje gospodarstva na području Livna te privlačenje domaćih i stranih investitora na način da se različitim mjerama poticanja malog gospodarstva osigura povoljno poslovno okruženje na području Livna.

Forum će, po riječima mjerodavnih, organizirati Tim za organizaciju Poslovnog foruma Grada Livna kojeg će imenovati livanjski gradonačelnik Luka Čelan, dok će se predavači na ovom forumu osigurati iz reda ekonomskih stručnjaka i uspješnih poduzetnika.

"Oni će temeljem stručnog znanja i iskustva predlagati ekonomske mjere u svrhu razvoja malog gospodarstva na području Grada Livna", kazali su iz Gradske uprave Livno.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom