Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 17:09 |

Goražde - Kroz javne radove privremeni posao za 20 osoba

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11.decembra (FENA) - Kroz projekat Javni radovi 2019. koji realizuje Zavod za zapošljavanje FBiH, na čišćenju i uređenju javnih površina, vodozaštitne zone i izletišta na području Grada Goražda u naredna četiri mjeseca bit će angažovano 20 nezaposlenih osoba. Oni su danas u gradskoj upravi potpisali ugovore po osnovu javnog poziva koji je raspisao Grad Goražde.  

Projekat se realizuje posredstvom Službe za zapošljavanje BPK Goražde, federalni Zavod program će finansirati  sa 60.000 KM za uplatu poreza, doprinosa i isplate neto plate. Gradska uprava će za korisnike obezbjediti topli obrok.

Za nezaposlenog Hasana Pašovića ovaj vid angažmana znači mnogo.

''Prijavio sam se na javne radove i dobro mi je došlo, jer ne radim i trenutno sam nezaposlen i ja i supruga, otac sam četvero djece i mnogo će mi značiti posebno u ovom zimskom periodu. Zahvaljujem se gradskoj upravi Grada Goražda, gradonačelniku i svim ljudima koji su nam izašli u susret'' - kaže Pašović.  

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović naglasio je da je gradska uprava aplicirala na javni poziv federalnog Zavoda za zapošljavanje po ovom osnovu u dva navrata tokom ove godine.  

''Na prvi raspisani javni poziv za učešće u Programu javnih radova za 2019. godinu Službe za zapošljavanje, aplicirali smo 79 zahtjeva naših građana. Međutim, nismo mogli svima da udovoljimo i komisija je odabrala njih 20. Na drugi javni poziv prijavila su se 43 naša sugrađanina koji su se bodovali i komisija je odabrala  njih 20 po socio-ekonoskoj karti. Od ponedjeljka ih prijavljujemo i naredna četiri mjeseca  su naši uposlenici i oni će kao i do sada raditi po mjesnim zajednicama poslove koji su najprioritetniji. Drago mi je da se i u ovoj grupi nalaze pripadnici romske populacije koji su i ranije učestvovali u javnim radovima i na ovaj način se polako uključuju ''- kazao je Ramović.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu