Bosna i Hercegovina     | 12.12.2019. 10:31 |

Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 12. decembra (FENA) - Intenzivirale su se pripreme za izgradnju prve tuzlanske Roditeljske kuće, koju gradi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, a čija je namjena prije svega smještaj djece oboljele od raka i njihovih porodica tokom liječenja na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

U prethodnom periodu napravljeni su veliki koraci i napredak u rješavanju pravno-imovinskih pitanja, a koja su bila ključna za ovaj projekt, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Naime, kako se navodi, uz pomoć Vlade TK s premijerom Denijalom Tulumovićem na čelu, Ministarstva zdravstva i ministrice Dajane Čolić, Skupštine TK i njenog predsjednika Žarka Vujovića i zamjenice predsjednika Lejle Vuković te menadžementa UKC Tuzla, uspješno su riješeni problemi oko zemljišta na kojem će biti građena Roditeljska kuća.

-U posljednih nekoliko sedmica parcela zemljišta na kojem će se Roditeljska kuća graditi je uspješno izdvojena te je Udruženje pribavilo urbanističku dozvolu za gradnju. Kada su stečeni svi uslovi potpisan je i vrlo važan Ugovor kojeg su potpisali v.d. direktora UKC Tuzla Vahid Jusufović i Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu. Potpisivanjem ovog ugovora definisane su obaveze obje strane i on je 'odskočna daska' za sticanje građevinske dozvole te i same izgradnje - navodi se u saopćenju.

Ističe se da ovakva brza reakcija svih nivoa vlasti TK, njihovo zalaganje te velika podrška i zalaganje koju su pružili UKC Tuzla, Klinika za dječije bolesti i Odjeljenje za hematologiju i onkologiju su pokazatelj kako je cjelokupna društvena zajednica stala uz djecu oboljelu od raka.

Interes djece oboljele od raka svima je primaran i svi su svojim velikim trudom pokazali da se on nikada ne smije dovesti u pitanje, poručuju iz Udruženja Srce za djecu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Helez pružio podršku Roditeljskoj kući u Sarajevu

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

U Vladi FBiH potpisan ugovor o sufinansiranju završetka radova na izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'