Ekonomija     | 12.12.2019. 14:51 |

Šurlan: Kultura dio turističke ponude Banje Luke

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. decembra (FENA) - Banjalučka turistička ponuda bit će unaprijeđenja kroz prizmu istorije i kulture. Na tom poslu zajednički će raditi Turistička organizacija Banje Luke (TOBL) i kulturne institucije najvećeg grada RS, kroz predstave, performanse i druge slične aktivosti.

Pomoćnica direktora TOBL-a Minja Šurlan je istakla da je proširivanje turističke ponude u okviru raznih oblasti neophodno s ciljem što dužeg zadržavanja gostiju.

-Suština je da imamo što više interakcije i zajedničkog rada sa institucijama i organizacijama koje imaju ili mogu imati uticaj na stvaranje i proširenje turističke ponude - rekla je Šurlan i dodala da je cilj današnjeg razgovora turističkih i predstavnika kulturnih institucija upravo razmjena zajedničkih ideja u vezi s turističkom ponudom Banje Luke.

I Novica Bogdanović iz banjalučkog pozorišta mladih "Dis" rekao je da su potpisali sporazum sa TOBL-om koji obuhvata proširenje turističke ponude u okviru određenih sadržaja kulture.

-U narednih nekoliko godina razvijat ćemo programe u saradnji sa drugim institucijama kulture. Spremni smo da osmislimo i neke nove, savremene načine, da naša kultura i istorija dođu do turiste koji u Banjoj Luci želi da vidi nešto specifično u odnosu na postojeću ponudu - naveo je Bogdanović.

On je dodao da je namjera i umrežavanje ponuda koje bi bile predočene turističkim ustanovama ili organizacijama.

Centralni turistički vodič za Republiku Srpsku Ana Šešum je istakla da se broj turista stalno povećava te da su oduševljeni gastronomijom, gostoljubivošću, ali i istorijom Banje Luke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana