Bosna i Hercegovina     | 12.12.2019. 17:15 |

Aćić: Potpisom ugovora pružamo pomoć povratnicima i raseljenim u oba entiteta

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12.decembra (FENA) - Vršilac dužnosti direktora Sekretarijata RS za raseljena lica i migracije Marko Aćić potpisao je danas ugovore s predstavnicima deset lokalnih zajednica u tom bh. entitetu o projektima izgradnje komunalne infrastrukture u dijelovima općina gdje živi izbjeglo i raseljeno stanovništvo, odnosno povratnici.

Ukupna vrijednost ugovora za općine u tom bh.entitetu je 720.000 KM.

Potpisani su ugovori sa predstavnicima Banje Luke, Prijedora, Trebinja, Bosanske Gradiške, Zvornika, Laktaša, Modriče, Bosanskog Šamca, Pelagićeva, te Kotor-Varoši.

Za šest lokalnih zajednica u Federaciji BiH (Drvar, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Ključ, Sanski Most i Glamoč), bit će također izdvojeno 300.000 KM, za pomoć Srbima povratnicima.

-Navedena sredstva Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS bit će iskorištena za obnovu infrastrukture (saobraćajnice i komunalna infrastruktura) koja će olakšati život raseljenim osobama i povratnicima u ovim općinama - rekao je Aćić.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je ovaj grad potpisao dva ugovora i to jedan za asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Baljkovica gdje žive Srbi povratnici i drugi ugovor za asfaltiranje dijela puta u mjesnoj zajednici Malešići odnosno mjesnoj zajednici Klisa, putni pravac koji spaja te dvije mjesne zajednice.

-U Mjesnoj zajednici Klisa žive povratnici Bošnjaci i ovaj put će im omogućiti kvalitetniju vezu s jednim značajnim prostorom grada Zvornika - dodao je Stevanović.

Vrijednost oba ugovora je 110.000 KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu