Sport     | 12.12.2019. 17:58 |

U Brčkom organizirano predavanje o važnosti zdravlja sportista

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. decembra (FENA) - U saradnji s Vladom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Odjeljenjem za obrazovanje, Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH danas je u Omladinskom centru u Brčkom za učenike srednjih škola i sportiste organizovala predavanje Admira Alagića, specijaliste interne medicine i subspecijaliste kardiologije, o temi "Iznenadna srčana smrt kod sportista".

Predavanju je prisustvovao i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, koji je pohvalio organizatora na edukativnom i važnom predavanju jer, kako je kazao, radi se o aktuelnoj temi o kojoj treba da znaju svi, a posebno mladi sportisti.

Doktor Admir Alagić kazao je da se predavanjem želi ukazati na važnost sprečavanja iznenadnih smrti kod sportista i da su bitni preventivni pregledi kako bi se na vrijeme prepoznali određeni problemi.

Predsjednik Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH Miralem Habibović najavio je da će u budućnosti organizovati još sličnih događaja s ciljem upoznavanja građana o značaju preventivnog djelovanja, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu