Ekonomija     | 13.12.2019. 08:06 |

FIA - Predstavljanje knjiga finansijskih pokazatelja u Federaciji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Finansijsko-informatička agencija Federacije Bosne i Hercegovine (FIA) danas predstavlja knjige finansijskih pokazatelja u Federaciji BiH.

Knjige predstavljaju rezultat nastojanja FIA-e da zauzme centralnu ulogu u kreiranju poslovnih registara pravnih subjekata u Federaciji BiH s relevantnim izvornim podacima i informacijama o njihovom poslovanju.

Pokazatelji finansijskog poslovanja u ovim knjigama su namijenjeni svim korisnicima koji imaju interes i bave se finansijskom i ekonomskom analizom i planiranjem. 

Iz Agencije smatraju da će ove knjige biti od koristi najprije djelatnicima u makroekonomskom planiranju i upravljanju na svim nivoima društvenog uređenja te menadžmentu privrednih društava, poslovnim asocijacijama, predstavnicima medija, te stručnoj, naučnoj i istraživačkoj javnosti.

Kako je najavljeno, knjige će predstaviti premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalna ministrica finansija Jelka Milićević, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Univerziteta u Sarajevu Džafer Alibegović i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

Uvodne napomene o mogućnostima i značaju FIA-e kao pouzdanog izvora podataka i informacija dat će direktor FIA-e Esad Mahmutović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Spahić: 'Knjige, memorija i mediji', moto sarajevskog sajma knjiga 2025.

U Sarajevu prezentirane knjige Pere Sudara ‘Snaga je u odricanju od sile i moći‘ i 'Hod po ranama'

Promoviran prvi roman Zvonimira Mandića 'Šapat oštrice boje plamena'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta