Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 15:13 |

Čelnici Skupštine Distrikta razgovarali s veleposlanikom Sattlerom

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. prosinca (FENA) - Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović sastali su se u petak s novoimenovanim voditeljem Izaslanstva i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.

 Tijekom sastanka razmijenili su informacije i mišljenja o aktualnim pitanjima s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču europskih integracija.

 Na sastanku je istaknuto da je prethodne godine Skupština Brčko distrikta usvojila set antikorupcijskih zakona i Strategiju za borbu protiv korupcije te da se očekuje skoro uspostavljanje Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

 Predstavnici Skupštine izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s predstavnicima Europske unije u BiH te istaknuli značaj potpore koju pružaju Brčko distriktu kroz različite projekte koji jačaju infrastrukturu i ekonomiju Distrikta.

 Naglasili su da za Skupštinu Brčko distrikta BiH poseban značaj ima Twining projekt za unapređenje rada parlamenata u BiH koji financira Europska unija, priopćeno iz Skupštine Brčkog distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Članovi Skupštine i Vlade KS: Akademik Dževad Jahić ostavio neizbrisiv trag u bh. društvu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu