Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 15:46 |

Ministar odbrane Republike Slovačke posjeti EUFOR

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Ministar odbrane Republike Slovačke Peter Gajdoš posjetio je danas bazu 'Butmir' u Sarajevu i susreo se s osobljem Glavne komande EUFOR-a i slovačkim vojnicima koji se nalaze u misiji u Bosni i Hercegovini.

Gajdoša i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Slovačke generala Daniela Zmeka, koji je bio u njegovoj pratnji, primio je komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak.

Nakon obilaska počasne garde EUFOR-a, Gajdoš se upoznao s načelnicima sekcija u GK EUFOR-a.

Razgovaralo se između ostalog o političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH, kao i o trenutnim aktivnostima EUFOR-a na održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Generalmajor Trischak zahvalio se Gajdošu na značajnom doprinosu slovačkih trupa stvaranju  sigurnije i stabilnije BiH, kao i na trajnoj podršci Republike Slovačke operaciji 'Althea' EUFOR-a.

Ranije tokom ovog mjeseca EUFOR su posjetili savezni ministar odbrane Austrije Thomas Starlinger i ministar odbrane Mađarske  Tibor Benkő, predstavnici zemalja koje sa najvećim brojem vojnika učestvuju u EUFOR-u.

Ove visoke diplomatske posjete svjedoče o kontinuiranoj predanosti Evrope i međunarodne zajednice, saopćeno je iz EUFOR-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo