Ekonomija     | 16.12.2019. 09:27 |

Predstavnici bh. kompanija u Italiji - Nove tehnologije za drvnu industriju

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Bosanskohercegovački proizvođači namještaja i ostalih proizvoda drvne industrije posjetili su nekoliko fabrika u italijanskom gradu Pesaru gdje su se upoznali o novim tehnologijama i mogućnostima korištenja u njihovom proizvodnom procesu, kako bi poboljšali kvalitet svojih proizvoda, povećali proizvodnju i izvoz.

Studijsku posjetu krajem protekle sedmice organizirao je Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo”, a predstavnici bh. kompanija posjetili su proizvodne pogone “Biesse” grupacije koja proizvodi najnovije CNC mašine za proizvodnju namještaja, vrata, prozora i drugih proizvoda od drveta, kao i fabriku za proizvodnju namještaja „Prefabricati Ricci“ spa u gradu Fano.

- Naši proizvođači su izuzetno zadovoljni onim što su vidjeli, a ono što posebno raduje je da su u studijskoj posjeti bili predstavnici kompanija iz cijele BiH: „Hasić drvo“ Gradačac, „Senex“ Čelić, „Masterwood“ Kozarac, „MR WOOD“ Zavidovići, „Secom“ Visoko, „Obrt-Comerc“ Gračanica,  „E&M BH - PAL“ Travnik, „Kruško design“ Tešanj, „Hrast“ Tešanj, „Hurem Wood Dream“ Tešanj,“TGS Hamidović“ Kalesija, „Arting Gradnja“ Lukavac, „Standard“ Ilijaš, „NI Vrbas“ Banja Luka, „Karpenteri Vitorog“ Prijedor, „Stolarija Vujčić“ Prijedor, „Metal Sistemi“ Laktaši, „Gavranović“ Prijedor, „Tot-com“ Srbac, „Ramo Prom“ Prijedor,„DI Podgradci“, „Namještaj Nikolić“ Gradiška i „FIS“ Vitez – naveo je za Fenu predsjednik Drvnog klastera “Namještaj i drvo” Dinko Mujkić.

Po njegovim riječima, dogovoreno je da ovakve posjete postanu tradicionalne, a naredna je dogovorena u proljeće 2020. godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom