Stranačke aktivnosti     | 16.12.2019. 10:08 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Gradski odbor Partije demokratskog progresa Banja Luka poziva sve građane Banje Luke da dobro provjere svoje račune za električnu energiju koje im dostavlja ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka.

Naime, prema svakodnevnim dojavama koje dobijamo od strane s pravom revoltiranih građana, „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka je u posljednjim mjesecima građanima dostavila čitav niz računa na kojima su pogrešno učitana stanja brojila, a što je rezultiralo većim iznosima cijene električne energije. Pored toga, na računima su u određenim slučajevima pogrešno obračunate stavke cijene električne energije, pa je i na to potrebno obratiti pažnju.

Dodatno, građani se javljaju i sa problemom manjih dnevnih tarifnih satova (jeftina struja u večernjim časovima), jer im iz „Elektrokrajine“ javljaju da postoje tehnički problemi sa jeftinom strujom, usljed čega su građani prinuđeni da plaćaju veće račune električne energije.

Obavještavamo građane da, shodno Opštim uslovima za isporuku i snabdjevanje električnom energijom, imaju pravo da traže od „Elektrokrajine“ a.d. Banja Luka da odmah ispravi račune na kojima su pogrešno navedena stanja brojila i te račune uskladi sa realno potrošenom količinom električne energije. Ako „Elektrokrajina“ ne postupi na taj način, građani Banje Luke imaju pravo da se za zaštitu svojih prava obrate Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske i ombudsmanu za zaštitu prava potrošača.

Gradski odbor PDP Banja Luka poziva „Elektrokrajinu“ a.d. Banja Luka da pokaže odgovornost u svom radu, te da gubitke u poslovanju nadomijesti novim i svježim idejama i povećanjem efikasnosti u radu, umjesto što zapošljava neprestano nove radnike, a građanima fakturiše cijenu svoje nesposobnosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'