Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.12.2019. 11:14 |

Salko Zildžić izabran za predsjednika GO SDA Tuzla

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. decembra (FENA) – Na Izbornoj skupština Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzla za novog predsjednika izabran je Salko Zildžić koji je dobio podršku 35 mjesnih odbora i bio jedini kandidat koji je dobio saglasnost Kadrovske komisije SDA.

Novoizabrani predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić je istakao, između ostalog, da GO SDA Tuzla ima jak kadrovski potencijal, saopćeno je iz ove stranke.

- Jačanje i osnaživanje SDA u Tuzli, poboljšanje izbornog rezultata, sveukupno podizanje ugleda SDA među građanima te bolje pozicioniranje u strukturama kantnonalnih organa stranke je u  vrhu naših prioriteta u narednim periodu – istakao je Zildžić.

Naglasio je namjeru da predstavnici Tuzle, uvažavajući izuzetne kadrovske potencijale Gradskog odbora, žele biti na usluzi svim građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Za potpredsjednike su izabrani Salko Bukvarević, Izet Džananović, Muhamed Mehmedović, Izet Šabotić, Admir Andelija.  Izvršni odbor SDA Tuzle će, pored navedenih, činiti i Jasna Hadžiselimović, Džanan Kušljugić, Mirza Tupajić, Nevres Hurić, Emir Razić, Lejla Kaplan, Kenan Osmančević, Ibrahim Bosankić, Suad Kunosić, Sabit Ahmetović, Srđan Mićanović, Ajdin Umihanić, Edin Dedić, Emina Hodžić, Nijaz Suljić, Vedran Stuhli, Nusret Muminović, Denis Husić. Izabrani su i delegati za Skupštinu KO SDA TK.

Dosadašnji predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević je Skupštini podnio Izvještaj o radu za period otkako je preuzeo vođenje Povjereništva u avgustu 2018. godine. U svom obraćanju je između ostalog istakao da je Gradski odbor SDA Tuzla u 2018. godini ostvario postavljene izborne ciljeve. Na Općim izborima 2018. godine GO SDA Tuzla je ostvario drugi rezultat po broju glasova u TK.  

Kako je rečeno, osnovni cilj GO SDA Tuzla za naredni period trebao bi biti da u 2020. godini na lokalnim izborima značajno popravi svoj izborni rezultat i ostvari važnu poziciju Stranke u Gradu Tuzla bez koje se ne bi mogla formirati stabilna većina u Gradskom vijeću.

Prisutnima se na izbornoj skupštini GO SDA Tuzle u ime Predsjedništva SDA BiH obratio potpredsjednik Stranke Safet Softić koji je uputio čestitke novom predsjedniku Salki Zildžiću.

- Rijetko koja stranka može preživjeti ono što je preživjela SDA u prethodnom periodu kada su je pokušali razoriti određeni ljudi koji su sada u drugim političkim opcijama, a SDA je opstala i opstat će. Najteži udar je bio baš ovdje na području Tuzlanskog kantona, ali se Stranka konsolidirala i ostvarila veoma dobar rezultat s obzirom na okolnosti u kojima je bila. Nikada, zapamtite, SDA neće prodati interese Bosne i Hercegovine - kazao je potpredsjednik SDA BiH Safet Softić, saopćeno je iz ove stranke. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'