FENA biznis     | 16.12.2019. 12:19 |

Deset pedijatrija diljem BiH dobilo Lino kućice za igranje na poklon

FENA Saopćenje

Deset pedijatrija diljem BiH dobilo Lino kućice za igranje na poklon

Medvjedić Lino i ove godine donio radost i simbolične poklone najmlađim pacijentima

 

Sarajevo, 16.12.2019. – Uručivanjem poklon-kalendara najmlađim pacijentima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te isporukom Lino kućice za igranje odjelu pedijatrije, završena je Podravkina tradicionalna serija predblagdanskih posjeta tijekom koje je ove godine medvjedić Lino posjetio deset pedijatrijskih odjela u bolnicama diljem BiH. Blagdanska čarolija koju je medvjedić Lino donio svojom posjetom najviše se svidjela mališanima, ali i radosno podsjetila roditelje na njihova djetinjstva.

„Izrazito je važno svakom djetetu omogućiti dovoljno vremena za igru što je preduvjet za razvoj osobnih i socijalnih vještina kod mališana. Stoga se naš medvjedić Lino ove godine kroz isporuku Lino kućica za igranje pedijatrijama dodatno pobrinuo za to da svako dijete dobije i dodatni prostor za igru. Svim  mališanima želimo brz oporavak i povratak svojim domovima“,  kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Podravka je prvo posjetila odjele pedijatrija bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu i bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“, a u danima koji su uslijedili, medvjedić Lino isporučio je poklon – kalendare i kućice za igranje odjelima pedijatrije Kantonalne bolnice Zenica, Klinici za dječje bolesti UKC Tuzla i banjalučkom UKC Republike Srpske. U Mostaru je Lino obradovao mališane u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” i Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice, te stigao i na Odjel za dječje bolesti Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Današnjom posjetom u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Lino je finalizirao svoju seriju posjeta pedijatrijskim odjelima, a Podravka u BiH nastavlja kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti sudjelovati u životu zajednica u kojima posluje kontinuirano pružajući potporu u ostvarivanju pozitivnog učinka na cijelo društvo.

 

Kontakt za više infomacija:

Majda Balić, Prime Communications, 063 289 103, majda.balic@prime.ba

* Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Položen kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu rajčica

Podravka i SFF organizirali prijem u čast pobjednika festivala

Podravka u Bruxellesu osvojila 11 odličja Superior Taste Award

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana