Bosna i Hercegovina     | 16.12.2019. 15:02 |

Ambasadori u BiH: Posvećeni smo građanima BiH i reformama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, Matthew Field, Guillaume Rousson, Margret Uebber i Nicola Minasi ponovili su danas da su posvećeni građanima BiH i reformama, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji.

U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, u zajedničkoj izjavi ambasdori su napomenuli da politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava.

- U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana - naglasili su, dodajući da su spremni na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom BiH.

U zajedničkoj izjavi su zaključili da su Bosni i Hercegovini potrebni političari koji su dorasli zadacima s kojima se zemlja suočava, najavljujući da će nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se s tim zadacima suoče na efikasan način.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Delmas i premijer Halilagić o projektima razvoja TK i jačanju saradnje

Ambasada Rusije u BiH - Pozivamo strane u BiH da pokažu mudrost, strpljenje, kompromisni pristup

Ambasador Henk van den Dool pozdravio napore CIK-a BiH na uvođenju novih tehnologija 

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana