Stranačke aktivnosti     | 17.12.2019. 10:03 |

Saopćenje za javnost Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo

FENA Saopćenje

Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava. 

Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora. 

Stoga, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima. 

Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona I definiranih procedura, imat će našu podršku. 

U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Kantona Sarajevo

Saopćenje za javnost KO DF Sarajevo

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu