Regija     | 17.12.2019. 19:20 |

Srbija i Slovenija suglasne: Politički i gospodarski odnosi na najvišoj razini

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 17. prosinca (FENA) - Srpsko-slovenski odnosi u politici i u ekonomiji na najvišoj su razini, a Slovenija će nastaviti podupirati Srbiju na putu prema Europskoj uniji, ocijenile su u utorak dvije vlade na sastanku u Novome Sadu.

 Slovenski premijer Marjan Šarec istaknuo je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srbijanskom kolegicom Anom Brnabić da je Beogradu mjesto u Uniji.

 Ljubljana zastupa stajalište da neproduktivni zastoj na tom putu ne pridonosi stabilnosti i da osim napretka zemlje kandidata na tom putu "mora postojati i proaktivni pristup EU", istaknuo je, prenosi Hina.

 Zahvalivši na potpori Slovenije eurointegracijama i inicijativi za uspostavu tzv. mini Shengena na zapadnom Balkanu, Brnabić je ocijenila da su odnosi Srbije i Slovenije "vrlo bliski".

 O tome svjedoči i činjenica da ni s jednom zemljom, izuzev Mađarske, Srbija nije imala toliko zajedničkih sjednica vlada, rekla je premijerka.

 Slovenija je s investicijama od 1,1 milijardu eura među najvećim ulagačima u Srbiji. U slovenskim tvrtkama diljem Srbije radi oko 25.000 ljudi, a trgovinska razmjena u stalnom je usponu i za devet mjeseci ove godine dosegnula je više od 870 milijuna eura, oko tri posto više nego u istom razdoblju 2018.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo