Bosna i Hercegovina     | 18.12.2019. 12:19 |

Usvojen proračun općine Posušje u iznosu od 9,82 milijuna KM

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 18. prosinca (FENA) - Proračun općine Posušje za 2020. godinu u visini od 9,82 milijuna maraka usvojen je na sjednici Općinskog vijeća održanoj u srijedu u Posušju.

"Riječ je o razvojnom proračunu s povećanim sredstvima u odnosu na 2019. godinu, kroz koji se u sljedećoj godini trebaju realizirati infrastrukturni projekti poput nastavka izgradnje zgrade nove osnovne škole u Posušju kako bi u idućoj školskoj godini u njoj započelo odvijanje nastave", priopćila je Općina Posušje.

Planiran je i nastavak izgradnje vodovodne mreže u Viru, Zagorju, Rakitnu te Tribistovu, nastavak izgradnje i uređenje prometnica u gradu i po mjesnim zajednicama, nastavak izgradnje kanalizacijske mreže te nastavak radova i uređenje prostora oko stadiona "Mokri dolac".

U općinskom proračunu planiran je i rast na stavkama predviđenima za prijevoz đaka, sport, poticanje poduzetništva, ulaganje u poslovne zone.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Posušje za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine iz kojega je vidljivo kako je i proračun ove općine za 2019. godinu bio realno planiran i postavljen, navodi se u priopćenju.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o ažuriranom planu kapitalnih investicija za 2020. godinu te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o općinskim upravnim pristojbama kojom se i u sljedećoj godini svi novi obrti u općini Posušje oslobađaju plaćanja pristojbe za registraciju.

Usvojene su i dvije točke iz područja katastra i urbanizma, a to su Prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Vir (Sutina Virska-Strane) te Prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Vir (Sutina Virska-Zavelim).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Usvojen proračun općine Tomislavgrad: Osam milijuna KM za kapitalne izdatke

Općinsko vijeće Tomislavgrad razmatralo Nacrt proračuna

Vitez: U devet mjeseci ostvaren planirani godišnji prihod od poreza

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'