Stranačke aktivnosti     | 19.12.2019. 11:15 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

Zalihić: SDA i HDZ zajednički upošljavaju po Bešlićevoj nezakonitoj sistematizaciji

Statut Grada Mostara i Zakon o organizaciji organa uprave u FBiH vrlo jasno i nedvosmisleno kažu da Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave donosi gradonačelnik uz suglasnost Gradskog vijeća.

Kao i većina stvari u Gradu Mostaru, ni ovaj Pravilnik nema potrebni legalitet i legitimitet jer ga je donio i potpisao samo jedan čovjek - gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Zašto SDA o ovome šuti? Zato što zajedno sa svojim „strateškim partnerom“ HDZ-om kroje kadrovsku politiku Gradske uprave i popunjavaju desetine radnih mjesta stvorenih Bešlićevom nezakonito donesenom sistematizacijom.

Tako se već zna ko će od SDA kadrova zasjesti na upražnjene stolice načelnika Odjela za financije i nekretnine i Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

Iz ovih stranaka su nam ostali dužni i odgovor zbog čega je načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove zatražio premještaj sa ove funkcije u jeku afera oko kolektora i sumnjivog trošenja novca za komunalne djelatnosti? A Bešlić mu promptno našao novo mjesto u Službi koje je novoformirana nezakonitom sistematizacijom.

Na žalost ovo je samo još jedan primjer kako u Mostaru odlučuje onoliko ljudi koliko ih se na prste jedne ruke može izbrojati. Iz ovoga se vidi koliko je važno održavanje izbora i konstituiranje Gradskog vijeća kako bi ovu i cijeli niz ovako donesenih odluka mogli prosljediti Ustavnom sudu FBiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP Mostar

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!