Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 16:57 |

Vlada Brčkog razmatrala Informaciju o radu Odjeljenja za evropske integracije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. decembra (FENA) - Članovi upravnih odbora iz reda službenika zaposlenih u organima javne uprave Razvojno- garantnog fonda i Javnog preduzeća "Radio Brčko" danas su članovima Vlade Brčko distrikta BiH na nastavku 72. redovne sjednice predstavili izvještaje o radu ovih pravnih lica, čiji je osnivač Brčko distrikt BiH.

Članovi Vlade primili su k znanju i Informaciju o aktivnostima Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju za 2019. godinu, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Šef Odjeljenja Miroslav Geljić istakao je da se radi o izvještaju koji sadrži pregled svih aktivnosti Odjeljenja, od Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA II, nove tranše iz IPA III, koja će biti aktivna sljedeće godine, prekogranične saradnje, projekta „One-Stop-Shop“, koji ima za cilj olakšati poslovanje na jednom mjestu pri podnošenju prijava za preduzetnike, do harmonizacije propisa i ostalih aktivnosti.

"Mi ćemo se početkom sljedeće godine fokusirati na Instrument za pretpristupnu pomoć IPA III. Aktivno radimo na pripremama kako bi provedba ovog pretpristupnog fonda i povlačenje sredstava bili što uspješniji. Jako je važno da sagledamo zrele projekte, odnosno one kod kojih je proceduralno završena pripremna dokumentacija i prikupljene sve neophodne dozvole. U ovom poslu sarađivat ćemo s odjeljenjima Vlade, a sva koordinacija će ići iz Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju", zaključio je Geljić, stoji u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vlada Brčkog: Za program samozapošljavanja u poljoprivredi 500 hiljada maraka

Vlada Brčkog odobrila 87.240,00 KM neprofitnim organizacijama

Brčko:Utvrđena visina naknade za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti