Stranačke aktivnosti     | 19.12.2019. 18:18 |

Saopćenje za javnost SDA Tuzla

FENA Saopćenje

Vijećnici SDA bili su suzdržani prilikom glasanja za Budžet Grada Tuzle, s obzirom da amandmani SDA koji se odnose na izgradnju vrelovodne mreže, nabavku i ugradnju mjerne stanice za mjerenje kvalitete zraka, organizovanje preventivnog pulmološkog programa za građane, i niz drugih konkretnih prijedloga s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana Tuzle, ni ovaj put nisu prihvaćeni.

Vrelovodna mreža jedini je put ka čistijem zraku za građane Tuzle, a prijedlog za njenim širenjem je investicionog karaktera. Opravdanost takvog projekta jednostavno je obrazložiti. Ističemo da nismo spremni izgubiti naredne godine suočavajući se s poraznim statistikama oboljelih od karcinoma, uz enormno povećanje respiratornih i srčanih bolesnika među našim sugrađanima. Među vodećim smo evropskim gradovima po aerozagađenosti, zar je moguće odgađati sistemsko rješavanje tog problema, pri tome ignorišući  i naše prijedloge za instaliranjem novih mjernih stanica?.

Prijedlog SDA da se kroz novi ekonomski kod osiguraju sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u iznosu od 50.000,00 KM je prihvaćen djelimično jer  je u Budžetu Grada Tuzla za tu namjenu osigurano 30.000,00 KM.

Sve ovo pokazuje očigledne razlike u pogledu prioriteta, organizovanja i raspoređivanja Budžeta.

Za vijećnike Stranke demokratske akcije ova pitanja su esencijalno važna i od njih ovisi budućnost građana Tuzle. Njihovo odgađanje i prikrivanje nije stil političkog rada Stranke demokratske akcije.

Klub vijećnika SDA je na Vijeće uputio i Inicijativu za suspenziju Odluke o uvođenju komunalne građanima Tuzle, ali nije dobila potreban broj glasova. Inicijativu su podržali HDZ, SBB, Boss-Mirnes Ajanović, samostalni vijećnici Edim Kadić, Mirel Mišković, Aleksandar Vujadinović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kantonalni odbor SDA u Tuzli: Stabilnost rudarske plaće ne smije biti upitna

Rifatbegović: Narušavanje integriteta i dostojanstva svih građana Tuzle

Preko dvije stotine članova NBL-a pristupilo GO SDA Tuzla

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta