Servisne informacije     | 20.12.2019. 08:15 |

U BiH jutros oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 4, Doboj 5, Banja Luka, Srebrenica i Zenica 6, Bijeljina, Ivan-sedlo, Prijedor i Zvornik 7, Drvar, Livno i Sanski Most 8, Bugojno i Tuzla 9, Bihać i Trebinje 10, Gradačac i Sarajevo 11, Grude, Mostar i Široki Brijeg 12, Stolac 13 i Neum 15.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u noramali je i sporo opada. 

U jutarnjim satima, danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U ostatku dana, u većem dijelu Bosne doći će do postepenog razvedravanja i prestanka padavina, a u Hercegovini će biti pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno.

Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini do 18 stepeni.

U Sarajevu danas će prijepodne biti pretežno, a poslijepodne umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo