Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 08:35 |

SDP bojkotira sjednicu Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. prosinca (FENA) - Klub zastupnika SDP-a neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

"Dužni smo radi javnosti objasniti da se radi o sjednici koja je zakazana mimo poslovnika, sa zakonskim prijedlozima koji su konkretan dokaz kako ova Vlada smatra da može kršiti zakon i igrati se institucijom Skupštine HNŽ-a kako njima odgovara", priopćeno je iz SDP-a BiH.

U priopćenju se dodaje kako se Vlada HNŽ-a hvali suficitom u županijskom proračunu, a situacija u HNŽ-u je iz godine u godinu sve gora.

"Pozivamo Vladu i koaliciju SDA-HDZ da izvadi glavu iz pijeska i shvati kako nam se nezaposlenost smanjuje jer nas je napustilo 5.000 naših sugrađana, bijela kuga ozbiljno nagriza naše društvo, investicije su u dramatičnom padu, porodiljski dodatak sramotno mali, a vrhunac katastrofe je da imamo 16.000 sugrađana na centru za socijalni rad bez dovoljno prihoda za izdržavanje. SDP neće nikada pristati da bude dio gimnastičke glasačke ekipe vladajuće koalicije koja zarobljena u svom paralelnom svijetu i takvim ponašanjem komplicira život građana", poručili su iz SDP-a BiH.

Sjednica Skupštine HNŽ-a zakazana je za danas u 9 sati, a na dnevnom redu je Nacrt proračuna HNŽ-a za 2020. godinu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo