Stranačke aktivnosti     | 20.12.2019. 12:50 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne: 20.12.2019


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Mini hidroelektrane veliki profit za vlasnike a još veći gubitak za građane.

Hrvatska stranka BiH u cijelosti podupire sve udruge, ne vladine organizacije i pojedince koji se bore za zaustavljanje izgradnje mini hidroelektrana. Iskustvo nam govori da ovakvi projekti lokalnoj zajednici ne donose nikakvu korist, naprotiv, uvećanim računima naknadama za obnovljivu energiju plaćamo vlasnike te velikim kvarovima trpe ogromnu štetu u svojim domovima.

Izgradnja mini hidroelektrana ali i drugih infrastrukturnih objekata na prostorima lokalne samouprave je ne dopustiva bez referenduma građana koji treba da imaju glavnu riječ. HS BiH će se boriti da se kroz zakonske okvire ukinu naknade za obnovljivu energiju. Ako su obnovljivi izvori energije profitabilni, a iz svega do sada vidimo da jesu, zašto tim vlasnicima isplaćivati dodatne naknade osim da služe za punjenje džepova lokalnih moćnika i njihovi stranačkih blagajni.

Mini hidroelektrane jesu obnovljiv izvor „energije“ za vlasnike i stranačke korumpirane poslušnike koji su, u svom i interesu stranke koju predstavljaju, izdavali dozvole za izgradnju budućih spomenika koji će nakon ekoloških katastrofa gledati naša djeca i unuci ali vode neće vidjeti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo