Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 15:03 |

Demokratska fronta: Ljubić u ime HDZ-a poziva na blokade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Demokratska fronta (DF) smatra da je današnja poruka zastupnika u Saboru Republike Hrvatske Bože Ljubića, kako HDZ i stranke okupljene oko HNS-a ne trebaju slati nikakve prijedloge za ministarska mjesta u novu Vladu FBiH sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, „plašljivi pokušaj nastavka blokade formiranja vlasti od HDZ-a BiH“.

- Očito je da je HDZ shvatio poruku zvaničnika Evropske unije da se formiranje vlasti u FBiH ne može uslovljavati HDZ-ovim željama, odnosno Izbornim zakonom, kako ga zamišljaju u HDZ-u pa preko Bože Ljubića nastavljaju da prkose Evropskoj uniji i da blokiraju političke procese u Bosni i Hercegovini – navodi se u saopćenju DF-a.

DF naglašava kako je konačno i evropskim zvaničnicima postalo jasno da su HDZ-ovi zahtjevi koji se tiču izmjena Izbornog zakona pokušaj "bacanja bombe na Mišljenje Evropske komisije, jer su u potpunoj suprotnosti sa evropskim pravnim standardima i evropskim pravnim zakonodavstvom, koje je sukladno Mišljenju EK u BiH potrebno primjeniti“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom