Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 15:01 |

Područna škola 'Križevići' dobila savremeni kabinet informatike

FENA Kadira Šakić

ZVORNIK, 20. decembra (FENA) - Federalna zastupnica Kenela Zuko danas je posjetila područnu školu "Križevići“ kod Zvornika gdje je uručila vrijednu donaciju računarske opreme za kabinet informatike.

- Želimo djeci na skroman način omogućiti da imaju inovativne modele nastave i savremenu školu kao druga djeca. Na ovaj način pomažemo unapređenju nastavnog procesa, te djeci omogućavamo kvalitetno obrazovanje da bi u budućnost imali inžinjere, ljekare i profesore. Kao federalna zastupnica imam mogućnost sarađivati s privatnim firmama i donatorima te pronalazim dobre ljude koji žele da ostanu anonimni, a pri tome da pomognu djeci u RS-u – istakla je Zuko.

Upravnik područne škole "Križevići“ Abdurahman Mujkić kazao je da će ova donacija pomoći u kvalitetnijem obrazovanju djece.

- Potrebe nastavnika za realizaciju nastavnih sadržaja su se promijenile. Postojeći računari svojim operativnim sistemima nisu mogli da prate nastavni plan i program te smo ih iznijeli u susjednu učionicu. Interaktivna tabla i računari svojim operativnim sistemom daleko će doprinijeti osposobljavanju učenika – istakao je Mujkić.

Predsjednik Savjeta roditelja Mensur Selimović zahvalio je na vrijednoj donaciji, navodeći da će djeca u ovoj područnoj školi nakon dvadeset godina imati savremeni kabinet za informatiku.

- Ovo je škola sa najvećim brojem bošnjačke djece u RS-u. Naša djeca sada imaju sofisticirani kabinet za informatiku, koji do sada nismo imali. Ovom prilikom zahvaljujem zastupnici Zuko, a lincencu za kabinet informatike obezbijedit će Ministartsvo prosvjete RS-a - naveo je Selimović.

Pored područne škole u Križevićima, donacija je uručena i za 130 djece u Edukativnom centru u Novoj Kasabi, a osigurano je i oko 300 lektira.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu