Stranačke aktivnosti     | 20.12.2019. 15:43 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini svjedoci smo  zabrinjavajućeg porasta ubistava koja su izvršena na izuzetno svirep i brutalan način.

Jedno takvo ubistvo se desilo u novembru ove godine na prostoru Brčko Distrikta BiH, kada je mladi Edin Zejčirović lišen života od strane tri lica. Nesretni Edin  je bio otet, brutalno fizički i na izuzetno ponižavajući način mučen, ubijen i bačen u rijeku Savu. Ovo svirepo ubistvo izazvalo je strah i uznemirenost bosanskohercegovačkih građana.

Za ovakva i slična djela  Krivični zakon  predviđa  kaznu dugotrajnog zatvora  u maksimalnom trajanju do 40 godina, koja nije adekvatna s obzirom na posljedicu te svirepost i brutalnost u samom izvršenju.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva poduzimanje hitnih mjera usmjerenih ka izmjeni krivičnog zakonodavstva sa ciljem da se za ova djela predvidi kazna doživotnog zatvora, obzirom na porast ubistva počinjenih na svirep i bezobziran način.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će u narednom periodu svoj rad i angažman posebno usmjeriti u davanju inicijative i podrške uvođenja kazne doživotnog zatvora . Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno stručnu javnost da daju podršku ovoj inicijativi, kako bi brže došli do njene realizacije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu