Bosna i Hercegovina     | 21.12.2019. 19:38 |

Zajednica hrvatskih studenata 'Pleter' proslavila prvi rođendan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. prosinca (FENA) - Hrvatski studenti u Sarajevu okupljeni u Zajednicu „Pleter“ proslavili su prvu godišnjicu djelovanja.

Pored brojnih članova ove organizacije, svečanoj proslavi nazočili su i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, predstavnik Vijeća mladih Federacije BiH Mate Lončar, predsjednica Udruge studenata novinarstva "Press" Gabrijela Arapović te predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

Predsjednik Zajednice hrvatskih studenata "Pleter", Ante Kelavić u svom pozdravnom obraćanju podsjetio je okupljene kako je ideja potekla i kako se odvijalo utemeljenje Pletera. 

Naglasio je također važnost organiziranog djelovanja studenata te ih pozvao da i dalje sudjeluju u radu Pletera.

ZHS "Pleter" i dalje će biti potpora hrvatskim studentima u Sarajevu na njihovom putu da postanu akademski građani i integriraju u društvenu zajednicu. Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način dali doprinos i potporu našoj organizaciji, a mi ćemo se i dalje truditi poboljšavati standarde i kvalitetu studentskoga života hrvatskih studenata u Sarajevu- izjavio je Kelavić.

Na ceremoniji je okupljene pozdravio  i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić koji je u svom govoru izrazio punu potporu Zajednici hrvatskih studenata "Pleter".

Studentima je poručio da u njima vidi buduće znanstvene, političke i društvene elite, odnosno nositelje ovog društva u budućnosti. Istaknuo je kako Veleposlanstvo RH stoji i dalje na raspolaganju ovoj organizaciji te na koncu čestitao prvu obljetnicu.

Župnik Župe Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu, vlč. Marinko Filipović prvi je koji je podržao studente u realizaciji ideje ZHS "Pleter" te poručio kako im i dalje ta župa stoji na raspolaganju.

Zajednica hrvatskih studenata „Pleter“ utemeljena je 18. prosinca 2018. godine i trenutno broji 70 članova sa stalnom tendencijom rasta. Brojni projekti na kojima ova organizacija radi su edukacijski, kulturni, sportsko – rekreacijski i ostali koji su od interesa hrvatskim studentima u Sarajevu, navode iz Zajednice.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Lukavac Cement 50. rođendan dočekuje pod okriljem mađarske Talentis Grupe

OLX.ba obilježio 15. godišnjicu - Lider u online oglašavanju i kupoprodaji

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel