Bosna i Hercegovina     | 22.12.2019. 13:34 |

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Bato" usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Osim navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Francuskoj uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada na Olimpijadi u Parizu

Uhapšen zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta