Bosna i Hercegovina     | 22.12.2019. 20:05 |

Zenica- Humane zvijezde i veterani Čelika za Vedada Hadžića i Ajdina Žigonju

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 22. decembra (FENA) – Humanitarna nogometna utakmica između ekipe Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i veterana Nogometnog kluba Čelik okupila je večeras u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici oko 1.500 gledalaca, koji su kupnjom ulaznice dali doprinos za liječenje dvoje mališana iz tog grada, devetogodišnjeg Ajdina Žigonje i petogodišnjeg Vedada Hadžića. 

Humane zvijezde, na čijoj su klupi sjedili bivši selektor bh. reprezentacije Fuad Muzurović, košarkaški reprezentativci Samir Avdić i Ivan Opačak te nogometni reprezentativci Elvir Bolić, Almir Turković... na terenu su predvodili najbolji bh. atletičar Amel Tuka i bivši kapiten bh. reprezentacije Vlatko Glavaš.

- Drago mi je da sam jedan od ljudi koji mogu pomoći u ovakvim akcijama. Rado se odazovem na sve akcije, a pogotovo kada se radi o mojim sugrađanima.

Hvala i svim ljudima koji su večeras došli da podrže ovu akciju i zaista mi je bila čast družiti se sa bivšim reprezentativcima, ljudima koji su donosili mnogo radosti za našu Bosnu i Hercegovinu- kazao je Tuka.

Zadovoljstvo što može podržati humanitarnu akciju u svom rodnom gradu, ponovo se vidjeti s ljudima s kojima se družio i igrao, izrazio je i Bolić. On je također zahvalio svima koji su došli u Zenicu.

-Drago mi je što sam večeras tu, za Ajdina i Vedada. Ovakvih je akcija malo, trebalo bi ih biti puno više…

Nadam se da će se, ono zbog čega smo i došli, taj neki prilog prikupiti i da će ta dvojica dječaka imati i koristi od ovoga- kazao je Bolić.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Džidić napomenuo je kako je ovo treći humanitarni meč koji organiziraju u saradnji sa sportskim novinarima.

-To su naši sugrađani, kojima treba naša pomoć. Ne dao Bog da nekom od nas zatreba ovakva akcija, ne dao Bog takvog iskušenja…

Svi bi očekivali da im se pomogne. Nažalost, ali mi smo tu, da pomognemo ovoj djeci. Hvala svima koji su došli i kupili ulaznicu, da ih sve nagradi dragi Bog- poručio je Džidić, koji je jedan od inicijatora ove akcije.

Nekadašnji selektor Fuad Muzurović istakao je kako se vrlo rado odaziva na ovakve utakmice te da je posebno zadovoljan što se ponovo nalazi u Zenici.

-Mada me nije bilo u zadnje vrijeme, ali u svakom slučaju lijepe uspomene nosim iz ovog grada. Žao mi je, ali u isto sam vrijeme i sretan što su se odazvali ovi divni mladići.

Želimo da pomognemo, da damo svoj doprinos. Želim da ovoj dječici bude sa srećom- kazao je Muzurović.

Kao predigra utakmici veterana NK Čelik, za koje su, između ostalih nastupali i bivši reprezentativci Nermin Šabić i Senad Brkić, zatim aktuelni kapiten zeničkog premijerligaša Fenan Salčinović...nastupili su omladinci Čelika i Travnika.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom