Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 13:04 |

Tužiteljstvo BiH - Podignuta optužnica za krijumčarenje ljudi

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Selima Delića, rođenog 1997. godine u Bihaću, državljanina Bosne i Hercegovine i Amira Rizvića, rođenog 1969. godine u Cazinu, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se terete da su, u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, pokušali nedozvoljeno izvan područja graničnog prijelaza iz BiH prevesti šest osoba državljana Irana, od kojih i jedno maloljetno, koja nisu ispunjavala uslove za zakonit ulazak u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, optuženi su 3.11.2018. godine ostvarili kontakt s njima poznatom osobom i prihvatili ponudu da za ugovorenu novčanu naknadu od 7.500 eura preuzmu krijumčarene osobe na području Bihaća, te vozilom prevezu prema granici sa R Hrvatskom.

Nakon toga su u blizini granice na lokalnom šumskom putu uočeni i zatečeni od pripadnika Granične policije BiH i dali su se u bijeg, nakon čega su pretragom terena i daljim aktivnostima policije pronađeni.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 4. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predložen pritvor za Edina Podgoru osumnjičenog za krivično djelo terorizma

U akciji protiv međunarodnih narko-kartela među uhapšenima i zvaničnici bh. policijskih agencija

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta