Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 15:56 |

Učenici osnovnih škola pripremili priredbu za štićenike Zavoda Pazarić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Štićenici Zavoda Pazarić uživali su danas u novogodišnjoj priredbi koju su za njih pripremili učenici osnovnih škola iz Starog Grada. Pored toga, uručeni su im brojni pokloni koje su pripremili uposlenici Općine Stari Grad, te učenici i nastavnici osnovnih škola.

Više od dvije stotine poklona spremljeno je za štićenike ovog zavoda, a akciji su se odazvali svi kojima je upućen poziv. Na kraju priredbe osnovci iz ove općine i štićenici Zavoda zajedno su otpjevali pjesmu "Hajde budi mi drug“, a potom su se družili uz prigodnu zakusku.

Priredba je održana u memorijalnom centru Kovači, a kako je kazao općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, ovo je jedna od akcija koju su svi sa zadovoljstvom spremali.

-Zadovoljstvo mi je vidjeti svu djecu zajedno, na jednom mjestu, pogotovo ovakvim povodom i želim pohvaliti naše učenike koji su pripremili ovu priredbu i poklone. Na ovaj način učimo djecu empatiji, drugarstvu, dijeljenju - kazao je Hadžibajrić.

Dodao je da je Općina i ranije pomagala Zavodu Pazarić, kao i Zavodu Mjedenica, te da će se ta podrška i ubuduće nastaviti.

-Putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport sutra ćemo štićenicima Zavoda Pazarić isporučiti i ostale poklone, a ima ih oko dvije stotine. U zavodima u Mjedenici i Pazariću su odrasli i djeca koji imaju posebne potrebe i svi smo osjetljivi prema toj kategoriji, zato im i na ovaj način pokušavamo pomoći i uklopiti ih koliko je to moguće u normalan način života - dodao je.

Šef socijalne službe Zavoda Pazarić Anela Čović zahvalila je Općini Stari Grad na sjajnoj ideji i svemu što su pripremili njihovim štićenicima.

Govoreći o štićenicima, kazala je da su "njihove želje uglavnom uvijek skromne.

-Njihovo zadovoljstvo se zasniva na sitnicama koji čine život, pa su i njihove novogodišnje želje sitnice. Ono što njima najviše treba je ljubav, briga i pažnja. Usrećuju ih lijepe riječi, topli dodiri i naravno pokloni kao i svima - kazala je Čović, dodavši da su na današnju priredbu doveli oko 30 štićenika Zavoda.

Priredbi je prisustvovala i Dijana Parla, predsjednica Vijeća roditelja OŠ "Mula Mustafa Bašeskija“, koja je pohvalila organizaciju ovakvog događaja.

-Ovo je jedna divna priča u kojoj mi svoju djecu učimo da budu djeca. Mi zaista imamo tu sreću da živimo u općini koja o tome brine odavno, a ovo je prilika da nastavimo priču koji smo davno započeli. Svake godine naša djeca daruju slatkiše, ili igračke i naprave fanastičnu priču zajedno sa učiteljicama. Ovaj put su pisali i poruke tako da je svaki paketić imao poruku. Nama je vrlo važno da naša djeca uz pomoć lokalne zajednice čine sve najbolje i za druge i time postaju bolji ljudi - kazala je Parla, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana