Sport     | 23.12.2019. 15:53 |

Povratak Igora Tudora na klupu Hajduka

FENA Agencije

SPLIT, 23. prosinca (FENA) - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 41-godišnji Igor Tudor u ponedjeljak je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka, na čijoj bi klupi trebao ostati do ljeta 2022.

Tudor je treći trener Hajduka u ovoj sezoni, nakon što su otkaze dobili njegovi prethodnici Siniša Oreščanin i Damir Burić, javila je Hina.

Na klupu kluba u kojem je započeo nogometnu karijeru Tudor dolazi po drugi put, nakon što je u prvom mandatu, od travnja 2013. do veljače 2015. godine, vodio "Bijele" u ukupno 77 službenih utakmica i afirmirao brojne mlade igrače ponikle u omladinskom pogonu.

"Dat ću sve od sebe da napravim Hajduk boljim klubom nego što sad jest. Hajduk samo priznaje titule i trofeje, to govori povijest ovog kluba. Vidjet ćemo u sljedeće dvije i pol godine što ćemo uspjeti napraviti. Bilo je puno lijepih i loših trenutaka. Živeći u ovom gradu morate se vezati za ovaj klub, a posebno netko tko je poput mene prošao toliko toga s ovim klubom", poručio je Tudor na predstavljanju u Bijelom salonu poljudskog stadiona, na kojem su uz njega bili predsjednik Uprave Marin Brbić, savjetnik predsjednika Uprave za sportska pitanja Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija.

"Vjerujem da smo doveli dugoročno rješenje za Hajdukovu klupu. Riječ je o našem bivšem treneru koji je radio po Europi, a i u Hajduku se najduže zadržao u posljednjih 15-20 godina. Uostalom, posljednji trofej nam je donio upravo on", rekao je Marin Brbić.

Naime, u svibnju 2013., netom nakon stupnja na dužnost prvog trenera Hajduka što mu je bio prvi samostalni trenerski angažman, Tudor je s "bijelima" osvojio Hrvatski kup, nadigravši zagrebačku Lokomotivu u dvije finalne utakmice.

Nakon što je 2015. godine napustio Hajdukovu klupu, Tudor je svom trenerskom opusu dodao angažmane u grčkom PAOK-u, turskim klubovima Karabuksporu i Galatasarayu, a dvaput je bio i trenerom talijanskog Udinesea, na čijoj je klupi u drugom mandatu bio od ožujka do studenog ove godine.

Tudor će prvu momčad Hajduka preuzeti početkom siječnja i povesti je na zimske pripreme za nastavak sezone. Prvi službeni dvoboj novoimenovanog stratega Hajduka bit će prvenstveni ogled protiv Varaždina, nakon 2015. godine, očekuje 2. veljače u prvenstvenom ogledu u Varaždinu protiv istoimenog domaćina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!