Bosna i Hercegovina     | 23.12.2019. 16:23 |

Vlada ZDK podržat će rad SGV - Pokret za ravnopravnost naroda

FENA Saopćenje

ZENICA, 23. decembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je s predsjednikom Srpskog građanskog vijeća - Pokreta za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini (SGV) ZDK Sretkom Radišićem o dosadašnjim aktivnostima ove organizacije u Zeničko-dobojskom kantonu kao i planovima za narednu godinu.

SGV - Pokret za ravnopravnost u BiH od formiranja 1994. godine zalaže se za izgradnju Bosne i Hercegovine kao države na njenim temeljnim vrijednostima, a to su zajednički život, multietnički karakter života i ravopravnost svih njenih naroda i građana. Posebno značajnu ulogu odigralo je u angažiranju i afirmaciji povratka izbjeglih i raseljenih osoba na cijelom prostoru BiH te uvođenju odredbe o konstitutivnosti u svim Ustavima, posebno u entitetima i kantonima.

Premijer Ganić je potvrdio opredjeljenje da podrži rad svih organizacija čija je misija unapređenje kvalitete i uslova života građana Zeničko-dobojskog kantona, a posebno povratničke populacije, navodeći da već podržava rad parohija u Kaknju i Visokom. Vlada će u skladu s mogućnostima budžeta u narednoj godini nastojati da pruži podršku radu Srpskog građanskog vijeća - Pokreta za ravnopravnost u BiH, kao i konkretnim projektima na terenu, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo